Detinguts 'in fraganti' dos veïns de Mataró per estafes a través de webs i apps de compravenda

|


Detención Mataró (Mossos)


Detinguts per estafes  per apps i webs de compravenda. Font: Mossos


Detinguts dos veïns de Mataró (Barcelona) per estafes valorades en més de 31.000 euros. Els arrestats, dos homes de nacionalitat guineana i magrebina de 22 i 34 anys, van ser enxampats 'in fraganti' el passat 3 d'octubre quan es trobava perpetrant la seva setzena estafa per import superior als 15.000 euros. Els estafadors usaven webs i aplicacions mòbils de compravenda per a enganyar als clients.


Els Mossos han explicat que els presumptes delinqüents buscaven en aquestes pàgines i apps a les seves víctimes potencials, amb les quals després contactaven només via missatgeria instantània. Els demanaven tot tipus de productes, principalment per al cultiu de marihuana, per la qual cosa la policia catalana considera que la fi última era la instal-lació d'una plantació extensiva de cànnabis.


Després d'establir contacte, els supòsits compradors acordaven el lliurament en un local, on els venedors es trobaven a un home vestit amb roba de treball que deia ser empleat de l'empresa compradora. En aquest establiment es feia la descàrrega i posteriorment el “fals treballador” els portava a un altre lloc, la suposada seu de la companyia, per a efectuar el pagament.


Aquest home entrava en les instal-lacions -que tenia dues sortides- i els feia esperar a la porta. Passats uns minuts sense que ningú sortís a rebre'ls, els proveïdors començaven a sospitar del frau, sospita que es tornava certesa poc després.


El cos autonòmic parla de 15 casos consumats per un import de 31.294 euros i comeses a Catalunya i Comunitat Valenciana. Els investigadors no descarten que s'hagin produït més estafes que no s'hagin denunciant. Els detinguts, un acumula més de 30 antecedents, van passar a disposició judicial l'endemà de l'arrest i van quedar en llibertat amb càrrecs.


   ​Treballador d'una oficina tributària de Manresa és agredit per un contribuent