​Calvo ataca a Torra per defensar la desobediència civil a Catalunya

|


Carmen Calvo (PSOE)


Carmen Calvo, vicepresidenta del Govern de Pedro Sánchez. Fuente: PSOE


El Govern del PSOE eleva el to sobre el Procés a les portes de la sentència del 1-O i amb les eleccions del 10-N molt a la vora. La vicepresidenta en funcions Carmen Calvo critica a Quim Torra per defensar la desobediència civil i avisa a l'independentisme que l'Estat està “preparat” per a garantir la seguretat a Catalunya.


En una entrevista en Telemadrid, ha arremès contra el president de la Generalitat per haver defensat la desobediència com a resposta a una possible condemna als independentistes. “No coneix com és el seu lloc institucional”, ha afirmat Calvo, que ha remarcat que el seu treball és “governar i treballar per a tots els catalans”.


En aquesta línia, ha indicat que el juntero ha instrumentalitzat l'institució catalana per als seus i per a impulsar l'independència: “Mai ha entès que el seu càrrec no era el de treballar per al seu partit sinó per als interessos generals de Catalunya”.


Sobre la resposta als carrers a la sentència, ha ressaltat que el Govern està “àmpliament preparat” per a garantir la seguretat, la convivència i la tranquil-litat en la comunitat. La vicepresidenta ha subratllat que la protesta “forma part de la vida democràtica” i ha alertat al món independentista que el que no té cabuda en democràcia és la “violència” .


   ​Comín demana des de Bèlgica als catalans un enfrotament dur amb l'Estat espanyol