​Comín demana des de Bèlgica als catalans un enfrotament dur amb l'Estat espanyol

|


Toni Comín (CCMA)


Toni Comín. Font: CCMA


El exconseller de Salut, Toni Comín, ha anomenat des de Bèlgica als ciutadans catalans a iniciar un enfrontament dur i pacífic amb l'Estat espanyol. El polític, actual mà dreta de Puigdemont en territori belga, ha apostat per “buscar el desgast econòmic” d'Espanya com l'estratègia per a aconseguir l'independència.


En una entrevista a El Periódico, l'exdiputat d'ERC ha manifestat que l'enfrontament del qual parla consisteix en un “procés sostingut de mobilitzacions” que ha de portar a l'Estat al seu desgast material i econòmic: “Catalunya continua sent una de les locomotores econòmiques d'Espanya. Si la locomotora para, l'economia espanyola té problemes. S'ha de treballar també en aquest escenari. S'ha d'usar aquesta arma”.


A preguntes del mitjà, l'independentista fugit de la Justícia espanyola a Bèlgica ha reconegut que aquesta estratègia de boicot pot portar amb si costos econòmics i laborals com la pèrdua de l'ocupació o del benestar personal. No obstant això, ha afegit que aquest preu que els catalans podrien haver de pagar el posa Madrid: “El preu de l'independència no el posem els catalans, el posa l'Estat (…). La pregunta és quin preu estem disposats a pagar per la nostra llibertat”. 


   Dimiteix el director dels Mossos en vespra de l'aniversari del 1-O