​El jutge demana l'identitat de la Brigada d'Informació de la Policia Nacional per les càrregues del 1-O

|


El jutjat que investiga les càrregues policials del 1-O sol-licita a l'adreça de la Policia Nacional un llistat de membres de la Brigada d'Informació i Policia Judicial que van participar en l'operatiu de l'1 d'octubre. Es tracta de la primera vegada que es reclama conèixer el nom d'aquests agents que suposadament s'haurien dedicat a informar dels col-legis en els quals actuar i com.


El titular del Jutjat d'Instrucció nº7 de Barcelona demana la relació de tots els agents que van participar en l'operació en punts de votació per a impedir el referèndum i requereix també a la Secretaria d'Estat de Seguretat el “pla d'actuació establert per superioritat per a donar compliment” a l'ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).


Així ho ha revelat el regidor de Drets de la Ciutadania i Participació del Ajuntament de Barcelona, Marc Serra. El regidor de l'equip de Colau ha compartit diversos fragments de l'escrit judicial i ha enlletgit a la Fiscalia que sigui el Consistori, que exerceix l'acusació popular, qui està assumint l'impuls de l'investigació sobre la violència policial contra els ciutadans.    ​L'Exèrcit investiga la polèmica imatge de militars amb armes i cerveses en una terrassa de Vilafranca