​Vox demana presó per a Quim Torra

|


Santi Abascal (Congreso)


Santi Abascal. Font: Congrés


Vox dirigeix la seva ofensiva judicial contra Quim Torra. El president del partit, Santiago Abascal, ha sol-licitat l'empresonament del president de la Generalitat i ha anunciat que la seva força política prepara una querella per rebel-lió en contra seva per “la seva relació amb els terroristes del CDR”.


Així ho ha manifestat el màxim representant de la formació d'ultradreta en el seu compte de Twitter, després de fer-se públic que l'independentista presumptament tenia coneixement del pla dels membres de la facció violenta dels CDR (ERT-Equip de Resposta Tàctica), que van ser arrestats en el marc de la ‘operació Judes’ la setmana passada


Abascal considera que s'han de prendre mesures legals contra Torra per les “greus notícies” que estan sortint a la llum entorn de la seva relació amb els radicals independentistes. En aquest punt ha indicat que Vox li denunciarà i sol-licitarà la seva “immediata detenció preventiva”.


Així mateix ha demanat que es busqui aplicar mesures contra el exdirigent del Govern fugit de la justícia espanyola a Bèlgica, Carles Puigdemont, en entendre que continua sent el líder del “cop d'estat i utilitza a terroristes per a donar indicacions al seu lacai en la Generalitat”. “Insisteixo: preparant bombes. Insisteixo: el cop es continua dirigint des de Bèlgica. Cal detenir a Torra. I cal actuar a Brussel-les”. 


   Dimiteix el director dels Mossos en vespra de l'aniversari del 1-O