​Artadi (JxCat) recorre a la Constitució per a denunciar els insults de Guilarte (Cs)

|


Elsa Artadi (JxCatBCN Twitter)

Elsa Artadi. Font: Twitter JxCat Barcelona


La regidora per JxCat en el Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha denunciat a la líder del grup municipal de Cs, Luz Guilarte, davant comitè d'ètica del Consistori per presumptament insultar a polítics junteros. El partit independentista ha recorregut a la Constitució per a donar fonament a la seva denúncia.


En un comunicat, JxCat ha detallat que els insults van tenir lloc durant la comissió de presidència del 18 de setembre, durant el debat de la proposició d'ERC que demanava una reacció institucional a l'ajuntament una vegada es conegués la sentència del judici del Procés.


En l'escrit s'ha fet referència a expressions pronunciades per la taronja contra els de JxCat com a “covards fugits”, “trama corrupta i mafiosa blanquejada pel separatisme” o “màfia organitzada”. Els junteros han recalcat que aquestes acusacions es van fer sense acompanyar-les de la paraula "presumptament": "Es van donar com a fets certs i vàlids, vulnerant totalment el dret a la presumpció d'innocència que recull l'article 24 de la Constitució”. 


   ​Dos membres dels CDR confessen i Alerta Solidària acusa la Guàrdia Civil de pressió "il-legal"