​Garrafes amb l'etiqueta ‘TNT’ enfront de les seus de l'ANC, Òmnium, ERC, CUP i Podem

|


Bidón TNT (Twitter Podem)


Aparició de garrafes amb l'etiqueta TNT enfront de les seus de partits independentistes. Font: Podem


Falsa alarma davant les seus de partits i organitzacions sobiranistes a Barcelona després de l'aparició enfront de les seves portes de garrafes amb un líquid en el seu interior sota l'etiqueta ‘TNT’. Els Mossos informen que es tracta d'artefactes simulats sense càrrega explosiva.


Aquests incidents s'han produït des de la matinada d'aquest dimecres. Els primers a donar l'avís han estat l'ANC, Òmnium Cultural i ERC. Posteriorment des de Podem, la conselleria d'Interior i la CUP s'han detallat accions similars.


En tots els casos, s'ha trobat un bidó amb un líquid verd a l'interior. Per fora, la garrafa tenia un adhesiu amb l'estelada, la inscripció ‘Amonal TNT’ i una màscara blanca amb la bandera espanyola.


Els agents, que van procedir a activar els protocols i dispositius habituals en aquests casos, van confirmar que aquests paquets sospitosos han resultat ser falsos, descartant el perill. Aquests objectes han estat requisats per la policia catalana, que ha obert una recerca amb la finalitat de descobrir a l'autor o autors d'aquesta acció que pretenia generar alarma.


En xarxes socials, Podem ha destacat que “cap mena d'intimidació” els detindrà: “La banalització del terrorisme i aquest odi ens anima a continuar lluitant per a millorar la qualitat de vida i benestar del nostre poble”.


   Troben material per a la fabricació d'explosius en l'operació contra els CDR