​Mas es postula com a “pont” entre la Crida, JxCat i PDeCAT

|


Artur Mas 1 (Els Matins TV3)


Artur Mas, president de la Generalitat. Font: TV3


L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, parla de les diferències de la dreta independentista catalana i proposa diverses solucions. Això sí, ha avisat que d'haver-hi ruptura parlarà clar.


En una entrevista a TV3, el creador del Procés ha defensat aquest dilluns que una ruptura dins de l'espai postconvergent seria “gairebé inadmissible”. El polític ha confiat que hi haurà aliança entre la Crida, JxCAT i PDeCAT, però ha alertat que, de no produir-se, es posicionarà. “Jo no em quedaria callat”, ha sentenciat.


Mas, que ha reconegut que estan “encallats” en com ha de realitzar-se la integració en un únic partit, s'ha mostrat partidari de situar els corrents de la dreta independentista en una organització política sota les sigles de JxCat. Ha valorat que aquesta és la millor solució, però ha deixat caure una altra mesura intermèdia: comptar amb dos partits –Crida i PDeCAT- que en les eleccions formessin coalició sota la marca JxCat.


Si es donés aquest segon escenari, ha indicat que seria necessària la figura d'una personalitat del terreny de joc polític que funcionés de “pont”. En aquest sentit ha sostingut que hi ha “poques persones” que podrien exercir aquest paper i ha dit que ell “podria ser una d'elles”.


Preguntat per la influència de Carles Puigdemont en el PDeCAT, el exlíder de CDC ha avisat que el futur de la formació no és decisió seva, encara que ha afegit que sí que influeix el que pugui dir. “El futur del PDeCAT no es decideix en Waterloo (…). Una cosa és influir i l'altra és decidir. L'última paraula la tindran les 14.000 persones associades al partit”. 


   ​Artur Mas sobre els àudios compromesos de Germà Gordó: “Aquesta conversa no sona bé”