​Borràs vol deixar fora de la llista electoral del 10-N als presos del Procés

|


Laura Borràs (JxCat Twitter)


Laura Borràs, portaveu de JxCat en el Congrés. Font: JxCat Twitter


L'actual portaveu de JxCat en el Congrés, Laura Borràs, considera que els presos junteros no deurien forma part de la llista electoral de cara als comicis del 10-N. Aquesta opinió ha obligat la política a sortir al pas.


Preguntada per la candidatura de Jordi Sànchez a les eleccions en una entrevista de Ràdio 4, l'exconsellera de Cultura del Govern de Torra ha assenyalat que, al seu judici, “seria millor” que els empresonats no formessin part de la llista. No obstant això, ha recalcat que ho decidiran ells.


“Crec que seria millor que en aquest cas ja no formessin part de la convocatòria electoral, però insisteixo que serà una decisió que prendrem conjuntament, que prendrem tenint en compte de forma primordial la seva opinió”, ha indicat Borràs, que ha pronosticat que quan se celebrin les eleccions estaran “a punt de ser inhabilitats” pel Suprem.


Aquestes polèmiques declaracions han estat posteriorment matisades per Borràs en Twitter. En un fil, la parlamentària s'ha justificat centrant-se en el context i no en el contingut. Ha dit que durant l'entrevista estava parlant de la retallada de drets, ha defensat que respectarà el que decideixin els empresonats i ha sentenciat que l'Estat usa als presos per a "exercir la repressió per partida doble".   ​Insinuacions de Budó després del rebuig de l'Audiència Nacional a investigar la relació del CNI amb l'imant de Ripoll