​Rovira revela que Junqueras li va aconsellar sobre la seva fugida

|


Marta Rovira 1 (CCMA)


Marta Rovira. Font: CCMA


La secretària general d'ERC resident a Suïssa, Marta Rovira, ha revelat que el seu líder Oriol Junqueras li va aconsellar sobre la seva fugida per a evitar ser empresonada després de la seva compareixença davant el Suprem per la causa del Procés.

En una entrevista a Els Temps ha admès que l'expresident de la Generalitat li va recomanar que s'ho pensés bé abans de prendre una decisió. En aquest sentit ha contat que el republicà, igual que ella, pensava que allò no anava a sortir bé i que era molt probable que s'ordenés el seu ingrés en la presó: “No tenia bona pinta”.

“Pensa-ho bé. Aquí dins ja estem els que hem d'estar”, ha manifestat Rovira sobre la seva conversa amb Junqueras, que ha afegit que ella va tractar de convèncer als companys que anaven a declarar en aquesta mateixa citació, però sense èxit.

Tot seguit ha confessat que li van pesar “molt” les seves “raons personals” per a marxar-se i ha reivindicat el seu “exili”: “Hi ha gent que preferia militar políticament a la presó. És molt legítim, respectable i necessari. Des de l'exili necessitem explicar que tenim presos polítics”.

D'altra banda, i preguntada pel futur de Catalunya, ha sostingut que no veu possible que es produeixi un referèndum pactat amb l'Estat. “No ho veig possible”, ha expressat per a matisar que això no vol dir que no hagin de “jugar” aquesta “carta”: “No hem d'abandonar mai aquesta via” .


   ​L'excomú Elisenda Alamany pressiona a la seva exlíder Ada Colau amb el 1-O