​Colau insisteix que no hi ha crisi de seguretat a Barcelona

|


Ada Colau (CCMA)


Ada Colau. Font: CCMA


L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha tornat a recalcar que no hi ha una crisi de seguretat a la Ciutat Comtal, en tot cas un problema de robatoris i furts.


“No és que hi hagi una crisi general… Hi ha un problema concret amb els furts i els robatoris”, ha dit en declaracions als mitjans durant el primer Consell Nacional de CatComú, després de ser preguntada per la manifestació de Tsunami Veïnal per la seguretat en la capital catalana.


La líder dels comuns ha justificat l'augment de la criminalitat a Barcelona assenyalant a la resta de Catalunya i al fet que en 2018 les institucions no estaven actives totalment pel context electoral. En aquesta línia ha argumentat que els delictes han crescut de forma general en la comunitat autònoma i ha indicat que si la seva ciutat lidera el rànquing és degut a, en tot cas, que té més població i turisme.


Finalment, ha defensat que el Consistori va alertar fa més d'un any d'aquesta situació i ha recordat que ja en el seu moment van sol-licitar més mossos i canvis legislatius. “Hi ha jutges dient que no tenen instruments per a tractar la reincidència”, ha denunciat Colau, que confia que la Generalitat ja s'hagi posat "les piles" després de convocar reunions en aquesta matèria i d'anunciar que vindran 300 agents de la policia catalana a final de mes. 


   ​Tensió en l'estació Arc de Triomf del Metro de Barcelona per una baralla