​Jordi Sànchez llança ‘a l'aire’ l'impagament massiu d'impostos a l'Estat espanyol com a forma de desobediència

|


Jordi Sànchez (RTVE)


Jordi Sànchez, expresident de l'ANC. Font: RTVE


Jordi Sànchez, expresident de l'ANC empresonat en Lledoners, ha deixat caure en una entrevista per escrit a TV3 una polèmica proposada com a part de la desobediència civil independentista: l'impagament massiu d'impostos a l'Estat espanyol.


Preguntat per què significa aquesta desobediència, el diputat de JxCat suspès en el Congrés ha assenyalat que implica una “gran consciència ciutadana i cívica” i “l'assumpció de riscos personals”. En aquesta línia, ha assegurat que aquests riscos seran menors si hi ha més gent en la causa.


“La força de la desobediència civil està en la capacitat de ser molts”, ha escrit Sànchez, que ha posat com a exemple l'impagament d'impostos: “Si 100 ciutadans decideixen no pagar impostos per a denunciar els incompliments pressupostaris del Govern espanyol segur que tindran un problema. Si són 300.000 ciutadans els que no paguen, el problema el tindrà l'Estat”.


Quant a la forma exercir aquesta desobediència, el juntero ha defensat que sigui civil, però no institucional. “Podem desobeir els polítics, no les institucions”, ha destacat, per a rebutjar que es respongui a una eventual condemna amb un nou intent d'investir a Puigdemont. "El moment d'intentar la investidura del president Puigdemont va ser el 30 de gener de 2018. JxCat ho va intentar, però no vam tenir el suport dels nostres socis", ha etzibat. 


   ​Mas coneix a la persona ideal per a liderar la Generalitat… i no és Puigdemont