Empipament de Trump amb Dinamarca per la compra de Groenlàndia

|


Donald Trump (Twitter Trump)

Donald Trump, president de EEUU. Font: Twitter Trump

Groenlàndia podria provocar un conflicte diplomàtic entre els EUA i Dinamarca. Donald Trump ja tindria un nou enemic a la vista fora de les fronteres estatunidenques. El president dels Estats Units ha anunciat via Twitter que cancel-la el seu viatge oficial al país després del rebuig danès a vendre Groenlàndia.


El magnat neoyorkino havia confirmat el cap de setmana que l'interès de la Casa Blanca a fer-se amb el territori autònom danès era real i va detallar que és un lloc “interessant” per als EUA des del punt de vista estratègic i un “negoci immobiliari”.


La primera ministra danesa Mette Frederiksen va qualificar de “absurda” la idea de Trump i va dir que esperava que es tractés d'una broma, la qual cosa sembla no haver agradat a l'estatunidenc, que ha respost a la política amb un ‘plançó’.


El líder nord-americà ha cancellat aquest dimarts el viatge que tenia previst a Dinamarca els dies 2 i 3 de setembre per la negativa del país a vendre l'illa: “Dinamarca és un país molt especial amb gent increïble, però basat en els comentaris de la seva primera ministra, Mette Frederiksen, que no té interès a discutir la compra de Groenlàndia, ajornaré a un altre moment la trobada que teníem programat per a dins de dues setmanes”.


En un altre tuit, Trump ha agraït amb ironia a Frederiksen que els hagi estalviat temps i diners: “La primera ministra va ser capaç d'estalviar-nos una gran quantitat de despeses i esforços tant per als EUA com per a Dinamarca en ser tan directa. Li ho agraeixo i espero reprogramar en algun moment en el futur!”.   ​Ferit l'ambaixador d'Afganistan en ser víctima d'un assalt a Via Laietana