​Asens nega que Podemos renunciï al referèndum per a Catalunya

|


Jaume Asens (Congreso)


Jaume Asens, portaveu d'En Comú Podem en el Congrés. Font: Congrés


El líder dels comuns en el Congrés, Jaume Asens, ha negat que En Comú Podem i Unidas Podemos hagin renunciat al referèndum per a Catalunya i ha atribuït aquesta percepció a un “error de comunicació”.


El diputat ha assenyalat en una entrevista a SER Catalunya que no han deixat enrere la consulta en les seves negociacions amb el PSOE per a formar un hipotètic govern de coalició: “Hi ha hagut un malentès en la nostra estratègia comunicativa. Ha semblat que renunciàvem al referèndum i no és així”.


En aquesta línia ha reiterat que el grup parlamentari manté la seva aposta pel referèndum pactat amb el Govern central, encara que no s'esmenti en l'oferta d'Unidas Podemos als de Pedro Sánchez. Així mateix ha indicat que les seves propostes, a pesar que no se citin en el text enviat als socialistes, no han variat: “En el nostre cas, la nostra proposta continua sent la mateixa: la llei de claredat del referèndum”.


Quant a l'eventual pacte amb el PSOE, ha retret al seu líder que posi el conflicte català com a excusa per a no pactar. A més ha reclamat que en les negociacions no tractar als independentistes com a "criminals", reprendre el diàleg a partir de la declaració de Pedralbes i “reconèixer que a Catalunya el que passa és una qüestió de fons, històrica”. 


   ​Puigdemont avala a Jordi Sànchez en el seu atac a ERC per actuar en el seu propi interès