​SAP-FEPOL denúncia la “deixadesa” del Govern de Torra en matèria de seguretat a Barcelona

|


Mossos (Mossos)


SAP-FEPOL denúncia la "deixadesa" de la Generalitat. Font: Mossos


El sindicat de Mossos d'Esquadra SAP-FEPOL ha denunciat la "deixadesa” dels governs municipal i autonòmic en matèria de seguretat a Barcelona i el conjunt de Catalunya. El portaveu de l'organització, Toni Castejón, ha apuntat a aquesta “deixadesa política” com un dels ingredients que ha portat a actual situació.


En una entrevista a la Cadena COPE, ha afirmat que han vist “situacions impensables en les quals els Mossos se sentien amenaçats i desprotegits”, i ha afegit que durant massa temps no s'ha fet res des del terreny polític malgrat les peticions i propostes dels agents.


“Què més ha de passar perquè la conselleria d'Interior reaccioni, faci el seu treball i doni la seguretat al ciutadà que mereix?” ha protestat Castejón, que creu que no han pogut fer pitjor les coses des del Govern de Torra: “Tot pel seu passotisme”.


També en xarxes socials el portaveu del sindicat s'ha referit a l'inseguretat, per a assenyalar que el reforç d'aquest estiu a Barcelona només són “pegats”. En aquesta línia ha dit que l'única solució passa per posar agents en “tots els serveis” fins que “això millori” i ha demanat que es pagui l'hora extra als efectius per sobre de l'hora ordinària i “no per sota com ara”.


Quant a l'administració barcelonina, ha indicat que des de SAP-FEPOL esperen que Albert Batlle, tinent alcalde de Seguretat que va reconèixer la crisi de seguretat a la Ciutat Comtal, s'apliqui i posi “recursos i policia”. Quant a la gestió de Colau en el mandat anterior ha qualificat de “error” que desmantellés la Guàrdia Urbana i que es “hagi permès que es fes el que donava la gana sense cap càstig”.    ​Ferit l'ambaixador d'Afganistan en ser víctima d'un assalt a Via Laietana