​La vicepresidenta Carmen Calvo ataca a Open Arms

|


Carmen Calvo (PSOE)


Carmen Calvo, vicepresidenta del Govern espanyol. Font: PSOE


La vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, ha arremès contra Open Arms. La ministra de Presidència ha recordat a l'ONG catalana que no té llicència per a practicar rescats i ha revelat que Malta va oferir el seu port per al desembarcament i que va ser l'entitat la que es va oposar.


“Malta sempre va dir que no es quedava amb els migrants, sinó que es fes el repartiment en el qual participava França, Alemanya, Romania i Luxemburg”, ha manifestat en una entrevista a la Cadena SER, en la qual ha detallat que l'embarcació amb més de 150 persones a bord “va poder haver entrat a Malta”, però es va dirigir a Itàlia amb el pronunciament “que li deixaven entrar en aigües italianes, però no s'aclaria si podia desembarcar”.


Segons va comptar en el seu moment l'ONG, Malta només permetia l'entrada als seus ports per a les 39 persones que havien estat rescatades en una segona ocasió el passat 10 d'agost, però no facilitava la sortida de les altres 121 del vaixell en el qual ja es trobaven des de principis de mes.


D'altra banda i sobre la petició de Proactiva de reunir-se amb Pedro Sánchez, Calvo ha afirmat que la cita s'ha produït entre el ministre de Foment, José Luis Ábalos, i el fundador de l'organització, Òscar Camps, i ha aprofitat per a recordar-li a l'entitat que el seu vaixell “té llicència per a sortir en ajuda humanitària, no per a rescatar”. 


   Jordi Cuixart insisteix a reunir-se amb Pedro Sánchez