​L'ANC posa la sentència del Procés com a tret de sortida a la via unilateral

|


Elisenda Paluzie SER Catalunya (Twitter ANC)


Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC. Font: Twitter ANC


La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha demanat utilitzar les mobilitzacions després de la sentència del Procés per a donar impuls a la via unilateral. L'independentista creu que han d'aprofitar la “onada” per a donar el tret de sortida a la unilateralitat.


“Haurem de mobilitzar-nos davant el que ens ve damunt, davant la previsible condemna dels dirigents polítics i de les entitats i per a això cal recuperar la unitat”, ha sostingut en declaracions a SER Catalunya, on ha puntualitzat que encara que ara no estiguin preparats per a “fer una altra declaració d'independència”, ha defensat que les protestes “sí que poden ajudar a preparar un nou embat”.


Paluzie, que ha recordat que l'entitat va aprovar al maig el seu full de ruta amb l'aposta per reprendre la via unilateral, ha assenyalat que han de preparar-se per a tornar a aquest camí per “un fet simple”: “L'Estat espanyol no respecta a Catalunya com a subjecte polític, no reconeix el seu dret a l'autodeterminació i ni tan sols escolta les demandes internacionals per a alliberar als presos polítics”.


Preguntada per la relació amb ERC, ha assegurat que és “correcta”. Quant al malestar de dirigents republicans contra l'entitat per les seves crítiques, ha justificat l'actuació de l'ANC apuntant que la seva funció és condicionar l'agenda política perquè partit no oblidin que l'objectiu és l'independència. “Depèn del moment i de l'estratègia adoptada, l'ANC pot molestar o incomodar a un partit o un altre”, però ha deixat clar que si hi ha socis que insulten a polítics d'Esquerra en alguna manifestació és un fet aïllat” que l'Assemblea“no dóna suport”. 


   ​La CUP enlletgeix al Parlament tanta retòrica i demana al Govern de Torra passar als fets