​La CUP enlletgeix al Parlament tanta retòrica i demana al Govern de Torra passar als fets

|


Carles Riera SER 1 (CUP Twitter)

Carles Riera en una entrevista a SER Catalunya. Font: CUP Twitter

La CUP aposta per “tibar” la corda del conflicte amb Madrid com a únic camí a seguir des de l'unitat independentista i enlletgeix al Parlament tanta ‘xerrameca’. El partit cupaire, que demana una gran “ona mobilitzadora” per a trencar amb l'Estat espanyol, està disposat a negociar els Pressupostos de la Generalitat, però anteposa l'autodeterminació i l'independència.


El líder de la CUP al Parlament, Carles Riera, ha sostingut que l'actual aposta del Govern de Torra no va a cap costat perquè es mou en l'autonomisme i en un hipotètic diàleg amb el Govern central. “Diàleg no hi ha hagut, no hi ha, ni se li espera”, ha resolt en una entrevista a SER Catalunya, en la qual criticat l'estratègia independentista seguida en la Cambra catalana, ja que creu que s'ha fet molta retòrica. “Ara hem de passar als fets”, ha assenyalat, per a demanar mobilitzacions massives i sostingudes en el temps.

En aquest punt, l'anticapitalista ha defensat la necessitat de “tibar i reescalar el conflicte” amb l'Estat a partir de la Diada i de la sentència del Procés, per la qual cosa ha reclamat a tots els actors aliar-se per a crear una “ona mobilitzadora superior a la del 3-O” i resistir al carrer per a aconseguir la ruptura democràtica.

Quant als Pressupostos i la disposició del seu partit a negociar-los, ha aclarit que estan per la labor de parlar dels comptes de 2020, però ha anteposat un pacte per a marcar el rumb cap a l'autodeterminació: “Primer és posar-se d'acord amb l'estratègia de país i després ja parlarem de despeses i partides. Si no ens posem d'acord cap a on volem anar, difícilment ens posarem d'acord amb altres qüestions”.  


   ​L'ANC ataca a ERC i Tardà