​Cs demana que Òmnium deixi de ser Cultural després del presumpte desviament de diners a la seva filial a Bèlgica

|


Martín Blanco (Twitter Cs)


Nacho Martín Blanco, diputat de Cs. Font: Cs Twitter


Ciutadans vol que Òmnium Cultural no sigui considerada “entitat cultural”. El grup dels taronges al Parlament ha presentat aquest dimecres una proposta de resolució en la qual demanen a la Generalitat que els retiri aquesta condició.


L'anunci, fet pel diputat Nacho Martín Blanco, es produeix després d'una notícia del Confidencial en la qual es fa referència a un suposat préstec sense interessos d'Òmnium a la seva filial a Bèlgica (Òmnium Civil RightEurope) per 145.000 euros coincidint amb la fugida de Puigdemont a Waterloo.


Aquesta informació, segons el parlamentari taronja, evidència la “connivència” entre entitats i partits independentistes i demostra, al seu judici, el motiu pel qual el president i exlíder d'Òmnium Cultural y de l'ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, estan a la presó.


Per a Ciutadans, l'entitat presidida per Cuixart no hauria de ser considerada cultural perquè es dedica a “agitar i fer propaganda política”. Així el parlamentari ha denunciat que usa la seva condició per a “entrar en collegis” i “tenir una presència molt important” en tot el que és el “entramat cultural de Catalunya”.


Al seu judici, el seu “posicionament clarament excloent” amb un sector de la població catalana inhabilita a aquesta entitat per a comptar amb aquesta categoria, per la qual cosa ha insistit a reclamar a la Generalitat que Òmnium ja no sigui Cultural. 


   ​L'ANC ataca a ERC i Tardà