​L'ANC ataca a ERC i Tardà

|


Elisenda Paluzie (ANC)


Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC. Font: ANC


Oberta en canal la crisi entre ANC i ERC. L'entitat i el partit independentista no dissimulen en públic i es llancen retrets varis en els mitjans de comunicació. Ara és el torn de la presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie, que reacciona a les crítiques dels de Junqueras i, en concret, a les últimes declaracions de Joan Tardà.


En una entrevista a Rac1, Paluzie ha arremès contra els republicans per tenir la “pell fina” i ha defensat que el paper de la ANC és condicionar l'agenda política. Així s'ha pronunciat després que exidirigents de la formació hagin anunciat que no acudiran a la Diada per ser “anti ERC” i que Tardà els hagi acusat de, entre altres coses, “pervertir la voluntat de l'independentisme de ser obert i flexible” i d'actuar “com a contrapoder”.


“L'essència de l'ANC és condicionar l'agenda política des de la societat civil”, ha assenyalat, per a assegurar que la seva missió és aconseguir la independència i recordar-li-ho a les formacions quan es desviïn: “Fer política als partits quan creiem que fan alguna cosa que no és coherent amb l'objectiu de la independència”.


Paluzie ha lamentat les crítiques de polítics d'ERC i ha assegurat que en els últims mesos les declaracions més dures de l'associació les hi ha portat JxCat pel seu pacte amb el PSC en la Diputació de Barcelona. Per això, ha dit no entendre al sector republicà: “No acabo d'entendre aquesta pell fina d'un costat concret, quan l'ANC ha estat acurada per mantenir la seva neutralitat i el seu apartidismo”.


Sobre el exlíder d'Esquerra en el Congrés, Joan Tardà, la sobiranista li ha tirat en cara les seves acusacions i li ha acusat de no saber del que parla. “Potser té un desconeixement del que ha fet l'ANC l'últim any i potser s'està deixant portar pels titulars en les xarxes que no contribueixen a fer una anàlisi profunda de les coses”, ha expressat. 


   ​Jordi Cuixart (Òmnium Cultural) demana a Pedro Sánchez la derogació de la ‘llei mordassa’