​Aragonès acusa l'Estat espanyol del “ofec financer que sofreix Catalunya”

|


Budó y Aragonès (Vicepresidencia Govern)


Meritxell Budó y Pere Aragonès. Font: Vicepresidència Gencat


El vicepresident de la Generalitat i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha acusat a Madrid del “ofec financer” de Catalunya. El republicà lamenta que la regió rebi en 2017 menys recursos que la mitjana a través de l'actual model de finançament.


“Continua l'ofec financer que sofreix Catalunya des de fa anys”, ha publicat en Twitter l'independentista, que ha defensat que això continuarà sent així fins que “no tinguem totes les eines d'un estat propi”: “Les volem per a dotar com cal de recursos els nostres hospitals i escoles, per a millorar el dia dels ciutadans”.


El president adjunt d'ERC s'ha referit en aquest to a les dades de liquidació publicats pel ministeri d'Hisenda, que situen a Catalunya com el desè territori en recursos rebuts i el tercer en aportació per habitant.


En un comunicat, el departament de Vicepresidència i Economia ha criticat que en 2017 la comunitat catalana ha rebut menys recursos que la mitjana malgrat haver contribuït per sobre de la mitjana. “Les dades de la liquidació del 2017 tornen a posar de manifest que els mecanismes de redistribució que utilitza el sistema de finançament espanyol fomenten el repartiment arbitrari dels recursos entre comunitats”, ha apuntat l'escrit. 


   ​Aplicació de Plataforma per la Llengua per a assenyalar a comerços que no parlen català