​Rufián i Iñarritu critiquen l'arxivament de l'expedient al guàrdia civil que va anomenar "escòria" als independentistes

|


Rufián (ERC Twitter)


Gabriel Rufián, portaveu d'ERC en el Congrés. Font: Twitter ERC


El portaveu d'ERC en el Congrés, Gabriel Rufián, ha lamentat l'arxivament de l'expedient disciplinari de l'agent de la Guàrdia Civil que entre altres coses va dir “feixistes” i “escòria” a independentistes catalans. Luis Corujos no es queda callat i respon al republicà.


La Benemèrita ha decidit tancar l'expedient a l'agent per arremetre contra l'independentisme en el seu compte de Twitter, en la qual en aquells dies tenia com a foto de perfil una imatge seva amb l'uniforme de l'Institut Armat.


Així ho ha informat en un comunicat Unión de Guardias Civiles (UnionGC), que ha donat suport a l'agent amb els seus serveis jurídics. L'entitat ha dit que els guàrdies civils també tenen dret a la llibertat d'expressió i ha explicat que l'expedient s'ha desestimat en fer valer, atès l'article 5 de la Llei de Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, que el “haver de neutralitat és imprescindible únicament estant de servei”.


Aquesta notícia no ha agradat res a Rufián, polític que va començar al desembre de 2018 una picabaralla amb l'agent pels seus tuits contra independentistes catalans. A aquestes crítiques es va sumar també el senador d'EH Bildu, Jon Iñarritu. Tots dos van apellar al compte oficial de Twitter del ministeri d'Interior i de la Policia Nacional perquè prenguessin mesures contra ell. 


“Jo d'això només sé que si arriba a ser un Mosso a Rivera o Casado està en l'Audiència Nacional fins al porter de TV3”, ha lamentat en xarxes el d'Esquerra, que ha estat ‘consolat’ per l'agent: “No se senti vostè mal perquè aquí l'únic victoriós és el dret a la llibertat d'expressió i la llibertat de pensament que segur que recolza en tot moment”.A qui no ha enxampat per sorpresa aquesta informació ha estat al tercer protagonista: Iñarritu. El polític s'ha preguntat si la saga de Santiago Segura és realitat o ficció: “Torrent va ser una pel-lícula o un documental?”.    ​Boya cabreja a l'independentisme per l'associació platja-Forcadell