​Divisió entre PSC i BComú en l'Ajuntament de Barcelona pels atemptats del 17-A

|


Colau y Collboni (laSexta)


Colau i Collboni. Font: laSexta


Divisió en el Govern de Colau pel 17-ABComú s'alia amb JxCat i ERC en la creació d'una comissió d'investigació sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils amb l'objectiu de conèixer la relació de l'imam de Ripoll i cap de la cèl-lula jihadista, Abdelbaki es Satty, amb el CNI.


El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat instar al Congrés a crear aquesta comissió amb els vots a favor de JxCat, ERC i BComú, i en contra de PSC, BCN Canvi, Cs i PP. A la cita no han acudit 7 regidors de BComú ni l'alcaldessa Colau, ja de vacances.


El text aprovat en sessió extraordinària, convocada pels independentistes, demana “conèixer al detall la relació de l'imam amb el CNI”, així com una anàlisi de les actuacions del ministeri d'Interior respecte a Es Satty. A més insta a la Fiscalia a investigar els fets.


La tinent alcalde Janet Sanz, alcaldessa accidental de la Ciutat Comtal, ha indicat que el seu grup emet vot favorable perquè està a favor de la transparència, encara que ha tirat en cara a les forces independentistes el moment: “Era necessari convocar aquest ple extraordinari a pocs dies del 17 d'agost? Fem un ple perquè un mitjà dóna una informació i després el desconvoquem perquè un altre mitjà dóna una altra? Evitem convertir aquest saló en un plató”.


Per part seva, el PSC s'ha alineat amb els unionistes, que veuen en aquest ple un interès per situar a l'Estat espanyol com a “responsable” de la massacre. La representant socialista Laia Ortiz ha fet una crida a la responsabilitat des de les institucions i ha sol-licitat allunyar-se de les teories de la conspiració i acostar-se a les víctimes, ja que considera que són les grans oblidades al no aparèixer en l'escrit votat i aprovat aquest dilluns.


Gairebé un mes després de l'inici del segon mandat de Colau gràcies al pacte amb els de Collboni, és la primera vegada que socialistes i comuns no es posen d'acord en la seva votació.

 

   ​Els CDR ataquen de nou a ERC i PDeCAT amb escombraries i excrements