​Aplicació de Plataforma per la Llengua per a assenyalar a comerços que no parlen català

|


Catalapp (Plataforma per la Llengua)


Aplicació mòbil CatalApp. Font: Plataforma per la Llengua


Plataforma per la Llengua promou aquest estiu la seva aplicació mòbil CatalApp per a assenyalar a comerços i establiments que no fan ús del català. Nou impuls d'aquesta polèmica app creada per la ‘ONG del català”, subvencionada entre altres institucions per la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona.


“A l'estiu, utilitza la CatalApp”, és la campanya llançada per aquesta entitat, en la qual es reclama descarregar l'eina i no rebaixar” el català durant les vacances en els territoris de parla catalana: “És responsabilitat nostra, dels catalanoparlants, que el català es converteixi en una llengua d'ús habitual en el món comercial. Aquest estiu, vagis on vagis, no rebaixis el català!”.


Aquesta aplicació, creada en 2017 i millorada aquest juny, permet valorar l'ús d'aquest idioma en l'atenció oral, escrita i virtual de més d'un milió de locals geolocalizados. El seu objectiu és, segons recull Plataforma per la Llengua, determinar “quins comerços tenen una actitud més responsable amb l'ús del català” i quins establiments han de “millorar la seva política lingüística”. “Com a consumidors, els catalanoparlants tenim dret a ser atesos en la nostra llengua!”, sentència l'autodenominada ‘ONG del català’.


En un altre comentari en Twitter, l'entitat demana als seus simpatitzants donatius per a la promoció del català en patis d'escoles i instituts, reclamació que es produeix després del polèmic estudi realitzat en collegis catalans sobre l'ús de l'idioma per part dels alumnes. 


   ​Bargalló renega de l'informe de Plataforma perla Llengua i el PP li crida “Pinotxo” i “Senyor X”