​Fiscalia demana l'imputació d'Aguirre, Cristina Cifuentes i Ignacio González en el cas Púnica

|


Esperanza Aguirre (RTVE)


Esperanza Aguirre, expresidenta de la Comunitat de Madrid. Font: RTVE


Esperanza Aguirre, que fins ara s'havia deslliurat de la justícia pels casos de corrupció que emboliquen al PP en la Comunitat de Madrid, podria entrar en el cas Púnica en qualitat d'investigada. En aquesta tolla podrien caure també els expresidents madrilenys Ignacio González i Cristina Cifuentes.


La Fiscalia Anticorrupció ha sol-licitat al jutge instructor Manuel García Castelló l'imputació d'Aguirre, González i Cifuentes en una de les peces separades de la macrocausa que va arrencar en 2014. En el seu escrit de reordenació del cas, les fiscals incorporen el nom d'aquests 3 exdirigents en la peça 9, que investiga el presumpte finançament il-legal del partit.


En el cas d'Aguirre, el Ministeri Fiscal es recolza en informes de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil per a situar a la política en reunions clau en les quals suposadament s'hauria negociat la caixa B de la formació durant les campanyes electorals en les quals ella dirigia al PP madrileny.


Aquests últims mesos tant les acusacions particulars com la defensa d'un dels acusats i exmà dreta d'Aguirre, Francisco Granados, insistien que s'inclogués a la exlíder popular en la recerca. Fins al moment, havia aconseguit esquivar el toll de presumpta corrupció que envolta els seus mandats i s'havia mantingut al marge, encara que en la vora, dels escàndols judicials protagonitzats pels seus col-laboradors més pròxims. 


Ara és decisió del jutge García Castelló ficar-la de ple en el fang. 


   ​El Grupo Planeta, esquitxat per el ‘cas Villarejo’