​La delegada del Govern a Alemanya denuncia haver estat espiada pel ministeri de Borrell

|


Marie Kapretz (Youtube)


Marie Kapretz, delegada del Govern a Berlín. Font: Youtube


La delegada del Govern a Berlín, Marie Kapretz, ha presentat una denúncia davant la Fiscalia General Federal d'Alemanya pel presumpte espionatge a la seva persona per part del ministeri d'Exteriors que lidera Josep Borrell.


La política detalla que va sofrir “seguiments” de les autoritats espanyoles durant l'aplicació del 155 i creu que encara l'espien. En el seu escrit, s'ha referit a l'informe de l'Advocacia de l'Estat sobre la demanda d'Exteriors per al tancament de les delegacions de la Generalitat en l'exterior, en el qual assegura figura l'hora exacta i fotografies de llocs en els quals ha estat.


Kapretz denuncia els fets en entendre que aquest presumpte espionatge ha estat un atac a les seves “llibertats personals” i en valorar que s'ha incorregut en una infracció del Codi Penal alemany, que prohibeix activitats de serveis secrets estrangers al país. En declaracions al diari Ara, matisa que la denúncia no es presenta contra el ministeri, sinó que va contra “desconeguts per indicis d'activitats dels serveis secrets espanyols contra la meva persona”. 


   ​Borrell no ha de donar explicacions sobre l'espionatge a les ‘ambaixades’ de la Generalitat