​CCOO Catalunya guanya la seva croada amb Burger King pel seu uniforme

|


Burger King (Flickr)


Burger King logo


En un comunicat, CCOO ha detallat que van denunciar el cas després d'haver parlat en diverses ocasions amb la cadena perquè rectifiqués la seva política interna i no haver aconseguit una cessió en considerar el codi d'uniforme “intocable”. La denúncia va ser interposada llavors davant Inspecció per “no respectar el dret a la imatge i a la identitat” dels empleats.


El sindicat ha criticat que Burger King obliga el personal masculí a portar corbata i tenir la barba, bigoti i perilla rasurada, mentre que al femení li exigeix posar-se un llaç. Aquestes normes són qualificades per CCOO com a contràries al principi de “no discriminació per raó de sexe”.


En aquest sentit, la Generalitat es posiciona a favor de la denúncia de l'organització sindical i argumenta que hi ha mitjans “més moderats i no lesius de drets fonamentals” per a assegurar la higiene, com per exemple l'ús de barberes.


Després de l'èxit d'aquesta reclamació, CCOO ha fet una crida a extrapolar aquesta denúncia a altres empreses, “on aquest tipus de situacions discriminatòries es troben a l'ordre del dia”.


   ​El poble de Junqueras deixa l'AMI i l'associació independentista es 'cabreja'