​Puigdemont denuncia que a Catalunya s'aplica “un 155 de baixa intensitat”

|


Puigdemont (CCMA)

Carles Puigdemont, expresident de la Generalitat. Font: CCMA


L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, està disposat a fer cap del Govern central a Pedro Sánchez. El sobiranista no descarta afavorir la investidura del socialista si és en el marc d'una estratègia unitària de l'independentisme.


“Tots aquests pactes, fins i tot un hipotètic suport explícit a la investidura de Pedro Sánchez, són pactes comprensibles i lògics si s'emmarquen en una estratègia d'unitat”, ha dit el polític des de Bèlgica en una entrevista a Catalunya Ràdio amb motiu de la publicació del seu llibre ‘Reunim-ens. Reflexions sobre el retorn a la unitat’.


Puigdemont, que ha recalcat que “el que hagi de fer l'independentisme a Madrid l'han d'abordar conjuntament”, creu que ERC i JxCat han de tornar a la unitat dins de les diferències, ja que considera que “si no hi ha voluntat per a coordinar-nos” com a “aliats” no podran explicar-li “al poble de Catalunya” com “podrem tirar endavant”.


Quant a Sánchez i al PSOE, considera que és el mateix que el PP, però amb un canvi en el llenguatge. “No són una força dialogant”, ha etzibat el fundador de la Crida. En aquesta línia ha denunciat que la Generalitat “sofreix avui un 155 de baixa intensitat” i ha posat d'exemple la demanda contra les ‘ambaixades’ catalanes per part del ministeri d'Exteriors de Josep Borrell


   ​Borrell no ha de donar explicacions sobre l'espionatge a les ‘ambaixades’ de la Generalitat