​Torra avisa que farà un ‘sin pa’ a la Junta Electoral Central

|


Puigdemont y Torra (Consell per la República Twitter)


Torra i Puigdemont. Font: Consell per la República


El president de la Generalitat es vol marcar un ‘sin pa’. Quim Torra ha estat multat amb 5.500 euros per dues sancions de la Junta Electoral Central (JEC). El cap del Govern català ha afirmat que recorrerà, encara que ja ha avisat que, passada el que passada, no pensa pagar.


No penso pagar-les. La llibertat d'expressió està en qüestió en l'Estat espanyol. Sempre que es castigui la llibertat d'expressió la tornarem a exercir i serem conseqüents”, ha assegurat en declaracions als mitjans, al mateix temps que ha arremès contra aquest ens, al qual ha dit “òrgan censor, repressor i polititzat”. “Em reitero amb que el 155 va ser nefast, en què sí, hi ha presos polítics i exiliats, i en què no penso pagar les multes”, ha resolt. 


La JEC li ha imposat dues multes de 5.500 euros, una de 3.000 i una altra de 2.500, per infringir el principi de neutralitat que ha de respectar com a poder públic durant el període electoral. Les sancions es refereixen a la campanya electoral del 28-A i a la difusió per part del líder de la Generalitat de missatges a favor de polítics presos i fugits independentistes el 23 d'abril.


La fallada de l'àrbitre electoral es refereix a una declaració de caràcter institucional per la Diada de Sant Jordi, en la qual atribuïa a la “repressió” de l'Estat espanyol la situació dels líders independentistes; i a un correu electrònic enviat per la Generalitat als funcionaris en el qual es critica el “nefast 155”.


La resolució resol que aquests missatges estaven plagats de “connotacions partidistes” que no poden considerar-se “neutres”, i resol que si bé fer aquestes declaracions com a partit és legítim, “no succeeix el mateix quan és el president de la Generalitat el que el fa aprofitant la seva condició de tal i utilitzant els mitjans públics dels quals disposa”. 


   ​Retret de Jordi Sànchez a Quim Torra