​Dos banyistes morts per ofegament en platges sense vigilància de Tarragona i Colera (Girona)

|


Protecció Civil playa (Protecció)


Dos banyistes morts a Tarragona i Girona. Font: Protecció Civil


Dos banyistes han mort la tarda del diumenge en platges catalanes que en el moment dels fets no tenien servei de vigilància. Els tràgics successos van ocórrer a la platja de la Móra, a Tarragona, i a la platja del Garbet, a Colera (Girona).


Protecció Civil ha informat en un comunicat que la primera defunció va tenir lloc a la platja gironina entorn de les 16.50 hores. Un home de 50 anys va ser trobat surant en l'aigua, tal com alerten les anomenades al 112, i rescatat per una embarcació, que li va acostar a la riba, on sanitaris van tractar de reanimar-li sense èxit. Aquesta platja no compta amb vigilància.


La segona mort per ofegament va succeir a la platja de la Móra hores després, al voltant de les 19.30 hores, segons l'avís dels testimonis a emergències. La víctima, un home de 62 anys, va ser tret de l'aigua inconscient. Els metges del SEM van tractar de reanimar-li però no van poder fer res per la seva vida. A diferència del succés anterior, en aquesta platja sí que hi ha socorristes, encara que en el moment dels fets el servei ja havia finalitzat.


Amb aquests nous casos, s'eleva a 13 el total de víctimes mortals durant l'estiu a les platges de Catalunya. Protecció Civil recomana banyar-se en platges vigilades i en l'horari que hi hagi socorrisme. 


   ​Mor un pare i la seva filla de 3 anys en un accident de trànsit a Xerta (Tarragona)