​L'Audiència de Barcelona descarta l'espionatge polític de Mossos a constitucionalistes

|


Mossos (Mossos)


Arxivat la causa de espionatge polític de Mossos. Font: Mossos


No hi ha cas, almenys això pensa l'Audiència de Barcelona. La Secció Sisena entén que no hi ha indicis d'ordres policials a agents de Mossos per a espiar a polítics i personalitats del món constitucionalista de Catalunya. Després del recurs de Fiscalia, la Sala confirma l'arxiu per part del Jutjat d'Instrucció núm.22 de la causa vinculada a la documentació que anava a ser cremada i que va ser confiscada per la Policia Nacional a Sant Adrià de Besòs després del 1-O.


El tribunal valora que la decisió de seguir amb la recerca “no resulta justificada” perquè no hi ha proves d'espionatge polític, i afegeix que de l'examen de la documentació es pot deduir que "no es va dur a terme cap acció d'obtenció d'informació que per si mateixa pogués constituir delicte".


La resolució, que assenyala que la crema de papers tampoc és una pràctica "anòmala o irregular", justifica aquests seguiments a personatges no independentistes, que reconeix que sí han existit, apuntant al fet que van poder ser deguts a possibles riscos per a l'ordre públic, ja que es van fer en una etapa "convulsa" a Catalunya pel Procés.


Per la seva part l'advocat dels denunciants i també querellant José María Fuster-Fabra ja ha anunciat que interposarà un recurs d'empara al Tribunal Constitucional per vulneració del dret a tutela judicial efectiva. 


   ​Bargalló renega de l'informe de Plataforma perla Llengua i el PP li crida “Pinotxo” i “Senyor X”