​BComú puja el sou un 40% a Ada Colau per sobrecàrrega de treball

|


Colau acto ACM (Ajuntament)


Ada Colau, alcaldessa de Barcelona. Font: Ajuntament BCN


BComú puja el sou de Ada Colau i dels seus regidors i comissionats del Ajuntament de Barcelona per la sobrecàrrega de treball que comporta representar al govern.


Els comuns han aprovat per a l'alcaldessa un plus de 900 euros mensuals, que representa un increment salarial del 40%, mentre que els regidors cobraran 600 euros més i els comissionats 300, pujades del 27 i del 13%, respectivament, tal com ha avançat El País.


Aquest complement, segons el citat mitjà, s'estableix per “responsabilitat de govern”. BComú entén que estar en primera línia política comporta una sobrecàrrega que perjudica la conciliació personal i política dels representants, per la qual cosa decideix imposar aquest plus com a mesura pal-liativa.


Fonts del partit assenyalen que aquesta pujada no suposa una modificació del salari del Codi Ètic, que en el cas de Colau és de 2.200 euros nets a raó de 14 pagues, als quals ara se suma aquest nou complement. El Consell Plenari Municipal fixa el seu sou en 100.000 euros bruts a l'any, per la qual cosa el sobrant es dóna a entitats o projectes socials que decideix la formació. 


   ​Asens qualifica de “humiliant” i “arrogant” el discurs de Pedro Sánchez