​L'ANC pressiona a ERC perquè voti contra l'investidura de Pedro Sánchez

|


Elisenda Paluzie (ANC)


Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC. Font: Twitter ANC


L'ANC pressiona als partits independentistes, en concret a ERC, perquè no votin a favor ni s'abstinguin en la segona votació per a l'investidura de Pedro Sánchez. En una carta i en Twitter, l'entitat exigeix a junteros i republicans que no facilitin el desbloqueig del Govern d'Espanya.


“No s'entendria que es donés suport a un govern que exerceix la repressió i nega el dret a l'autodeterminació. Ni vot favorable, ni abstenció: NO a l'investidura del candidat del PSOE”, ha dit la Assemblea en xarxes socials. En la seva missiva als socis defensa que JxCat i ERC no poden facilitar la governabilitat de l'Estat, perquè “Europa i el món no entendria que” donessin suport a un partit “còmplice de la dissolució il-legal del Parlament i el cessament del Govern”.


Finalment l'entitat presidida per Elisenda Paluzie conclou l'escrit denunciant de nou “la preocupant regressió autonomista de les forces polítiques catalanes que un dia van declarar la independència i ara tornen a les lluites partidistes per l'hegemonia electoral”.


Aquests missatges van dirigits a ERC, ja que JxCat va avançar que votaria en contra de Pedro Sánchez, mentre que els de Junqueras van anunciar que s'abstindrien. 


   ​El diputat-advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, critica a Gabriel Rufián