​Bargalló renega de l'informe de Plataforma perla Llengua i el PP li crida “Pinotxo” i “Senyor X”

|


Bargalló (Vídeo Parlament)


Josep Bargalló, conseller d'Educació. Font: Parlament


El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha afirmat aquest dimecres durant la Sessió de Control al Govern que no sabia res de l'informe de Plataforma per la Llengua en centres escolars sobre l'ús del català i que no va autoritzar l'entrada d'aquesta entitat en uns 50 col-legis de Catalunya.


En resposta a una pregunta parlamentària del diputat del PP Daniel Serrano que acusa a la Generalitat de “espiar a alumnes per motius lingüístics”, Bargalló s'ha defensat assenyalant que el treball va ser una “observació d'incògnit” que ni havia estat comunicada ni tampoc havia estat autoritzada pel seu departament.


Això contrasta amb el que s'ha dit la setmana passada pel president de l'entitat Òscar Escuder, que si bé va coincidir amb el conseller a destacar que la recerca es va fer d'incògnit i que l'escola no sabia del motiu de l'estudi, va assegurar que la conselleria sí que va ser avisada del projecte.


Després de les explicacions de Bargalló, el popular ha usat el seu torn per a anomenar-li "mentider", "Pinotxo" i "Senyor X del Gran Germà separatista". A més s'ha dirigit a l'independentista per a reclamar-li que dimiteixi i li ha demanat a Torra que en el cas que no es vagi el cessi. 


   ​Denúncia de Foment del Treball contra l'ANC pel boicot a empreses no independentistes