​Asens qualifica de “humiliant” i “arrogant” el discurs de Pedro Sánchez

El comú s'equivoca i flama “Andrea Lastra” a la portaveu del PSOE
|


Jaume Asens (Congreso)


Jaume Asens, diputat d'En Comú Podem. Font: Congrés


El diputat d'En Comú Podem en el Congrés, Jaume Asens, creu que hi ha esperança per a fer possible l'acord entre socialistes i morats. El comú sobiranista valora que des del discurs de Pedro Sánchez, que ha qualificat de “humiliant”, fins a la primera votació s'ha obert una “petita escletxa” per a un pacte d'investidura.


“Per a nosaltres va ser humiliant, arrogant i despectiu”, ha declarat Asens en declaracions a Catalunya Ràdio sobre el discurs del president del Govern en funcions, que no va nomenar directament a Catalunya i va esmentar per damunt a Unidas Podemos.


El diputat ha reconegut que les paraules del líder del PSOE van provocar que tot se'ls vingués “costa amunt” i ha afegit que canviar el sentit de vot en l'últim moment, del ‘no’ a l'abstenció, “com a gest de bona voluntat per a intentar donar-nos una última oportunitat”.


Preguntat per si va haver-hi alguna cosa que els va fer canviar d'opinió des de la bancada socialista, ha revelat que la intervenció en to conciliador del seu portaveu Adriana Lastra (a la qual anomena “Andrea Lastra”) va ser un element de pes per al canvi. 


   ​El diputat-advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, critica a Gabriel Rufián