​Rufián diu “irresponsable” a Sánchez en el Congrés

|Gabriel Rufián investidura (ERC)


Gabriel Rufián, portaveu d'ERC en el Congrés. Font: ERC


El portaveu d'ERC en el Congrés, Gabriel Rufián, ha criticat aquest dimarts al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, durant el debat d'investidura. El republicà ha dit “irresponsable” i “imprudent” al socialista per no esmentar a Catalunya, ignorar a Unidas Podemos i reclamar l'abstenció de Ciutadans i PP.


“Va ser vostè un irresponsable i un imprudent ahir. O és vostè un irresponsable o vol anar a eleccions… i no sé què és pitjor”, ha apuntat el diputat, per a afegir que la repetició de comicis seria una “irresponsabilitat històrica que només pagaria l'esquerra”, per la qual cosa ha demanat a PSOE i Podemos que arribin a un acord.


“Si amb aquestes majories que hem de tenim no donem respostes, mereixem que els fills d'Aznar i don Pelayo ens passin per damunt”, ha assenyalat l'independentista, que ha enlletgit a Sánchez que actuï com si hagués obtingut majoria absoluta.


Finalment, s'ha mostrat partidari de facilitar la seva investidura sempre que hi hagi un pacte entre Podemos i PSOE, i ha posat com a condició la creació d'una “taula de diàleg” en la qual es reuneixin totes les sensibilitats polítiques de Catalunya i en la qual es produeixi el “mutu reconeixement nacional”. 


   ​Demòcrates aposta per canvis en conselleries per a “fer efectiva la independència”