​Batlle proposa la deportació de MENAS i ERC aprofita per a arremetre contra Colau

|


Albert Batlle GUB (Twitter Batlle)


Albert Batlle, tenint alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona. Font: Twitter Batlle


El tinent alcalde de Seguretat de l'Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, ha posat sobre la taula la deportació de MENAS com una de les solucions a la problemàtica que es viu a la Ciutat Comtal i en el conjunt de Catalunya. Aquesta iniciativa ha estat criticada per ERC, que ha aprofitat per a criticar al Govern de Ada Colau.En una entrevista a SER Catalunya, el exdirectordels Mossos amb Mas i Puigdemont (que va renunciar dos mesos abans del 1-O) ha afirmat que l'increment de l'arribada de MENAS a Barcelona és un problema greu des del punt de vista de la seguretat i ha indicat que és necessari buscar solucions, com pot ser el que ha dit “retorn assistit”.


En aquest sentit ha assegurat que no forma part del seu vocabulari parlar de “expatriació” o “expulsió”, però sí que creu que fa falta plantejar-se fer “retorns assistits” o “programes d'acompanyament”. “Un nen sempre estarà millor amb la seva família, per problemàtica que pugui ser aquesta família, que vivint als jardins de Sant Pau del Camp, o en els baixos de la piscina de salts de Montjuïc o en el Poude la Figuera”, ha justificat.


Les paraules de Batlle han estat aprofitades per líder municipal d'ERC Ernest Maragall, per a arremetre contra els comuns pel seu pacte de govern amb el PSC: “El govern s'ha desplaçat clarament cap a la dreta (…). Sembla gairebé un govern Collboni-Valls”. Els republicans consideren que la solució a la qüestió dels MENAS no passa pel retorn, sinó per “buscar una solució positiva, inclusiva i de pertinença”. 


   ​L'advocat de Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, acusa a Twitter d'intentar fer-li invisible