​Joves estafadors es fan passar per operaris de serveis per a robar a ancians a Barcelona

|


Estafadores Barcelona (Mossos)


Detinguts 5 joves per estafar y robar a ancians en l'AMB. Font: Mossos


Un total de 5 joves, de nacionalitat espanyola i marroquina, han estat detinguts aquest juliol per estafar i robar a persones majors i especialment vulnerables en l'Àrea Metropolitana de Barcelona. Els Mossos d'Esquadra no descartan més detencions.


Els arrestats, un d'ells menor i els altres amb edats compreses entre els 19 i els 27 anys, es feien passar per falsos operaris de serveis i fins i tot per administradors de bancs per a aconseguir les dades de les víctimes. La seva activitat era tan frenètica que en sol 5 dies van arribar a fer unes 200 trucades per a accedir a informació bancària dels afectats.


En un comunicat, els Mossos d'Esquadra detallen que els estafadors consumaven els fets per mitjà de dues vies: una presencial, fent-se passar per falsos operaris de serveis per a accedir als habitatges; i una altra telefònica, simulant ser administradors d'entitats bancàries per a treure informació sobre els comptes dels estafats.


El primer mètode consistia a accedir al domicili per a fer una comprovació de serveis. Una vegada dins de l'immoble, el fals operari demanava les dades bancàries del titular i arribava a cobrar per alguna falsa revisió o reparació, així com sostreia objectes de valor i diners dels habitatges.


Amb el segon mecanisme, contactaven telefònicament amb els ancians per a notificar-los un problema administratiu o un moviment incorrecte de fons. Els lladres demanaven llavors les seves dades, tals com el PIN i el Codi de control (CVC) de la targeta, per a esmenar la fallada. Una vegada els tenien, usaven aquesta informació per a transferir els diners als seus comptes i fer compres per Internet fins a deixar a la víctima en situació de precarietat econòmica.


L'investigació va arrencar al gener, després que la policia catalana tingués coneixement d'un robatori violent a un veí de L'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) per part d'un fals operari que va entrar en el seu edifici per a comprovar el comptador de la llum. L'estafador li va demanar el codi de la seva targeta, al que es va negar. La seva negativa va provocar que el delinqüent es comportés de forma violenta, per la qual cosa va acabar accedint.


Després de la denúncia, el cos autonòmic va obrir una recerca i va poder donar amb l'autor, de 22 anys i amb antecedents per fets similars. Gràcies als esbrinaments, els agents van comprovar que no actuava només, sinó que cometia aquestes estafes al costat d'altres 4 joves.

 


   ​Tres detinguts per un segrest i violació múltiple en un descampat del barri de Poblenou de Barcelona