​Puigneró compara el vot d'Irene Montero per maternitat amb el del fugit Puigdemont

|


Jordi Puigneró (Govern)


Jordi Puigneró, conseller del Govern Torra. Font: Govern


El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha tornat a fer de les seves en xarxes socials. L'independentista català, conegut per altres tuits incendiaris contra l'Estat espanyol, torna a la càrrega.


Puigneró ha comparat en el seu compte de Twitter la situació de la portaveu parlamentària en el Congrés, Irene Montero, amb la de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la dels presos independentistes per a denunciar que ella pugui votar en el Congrés i ells no. La diputada havia sol-licitat el vot telemàtic per a la sessió d'investidura donat el seu avançat estat de gestació, la qual cosa ha estat autoritzat per la Mesa de la Cambra Baixa.


Aquesta informació ha estat compartida pel conseller que no ha pogut evitar veure, al seu judici, una diferència de tracte respecte als processats per l'organització del referèndum il-legal del 1-O com el reu Jordi Sànchez o el fugit de la Justícia espanyola en Waterloo Carles Puigdemont.


El sobiranista ha denunciat això i ha aprofitat per a qualificar a Espanya de “Ejpañistán”: “Molt a favor de facilitar el vot a Irene Montero per motius de maternitat. Un dret, el de facilitar el vot, que li és denegat a Puigdemont i als presos polítics, tant al Parlament com en el Congrés. Quina bonica democràcia us està quedant en Ejpañistán”.En resposta a un comentari del tinent alcalde del PSC a Sant Cugat del Vallès, Pere Soler, Puigneró ha replicat que no està comparant i ha matisat que només informa que tots dos són càrrecs electes “i amb els seus drets polítics intactes”. I afegeix (això sí, sense comparar): “Una bona democràcia els hauria de ‘facilitar’ sempre el dret a vot parlamentari. Un dret que també se'ls nega als presos polítics preventius”. 


   ​El TC tomba la ‘reprimenda’ del Parlament al rei Felip VI pel seu discurs del 3-O