​El TEDH descarta que els assassinats pels GAL siguin indemnitzades com a víctimes de terrorisme

|


Corte TEDH


TEDH. Font: TEDH


Els presumptes etarres assassinats pels GAL i el Batallón Vasco Español no són considerats víctimes de terrorisme a l'efecte de rebre una indemnització de l'Estat. Així ho ha acordat el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), que ha desestimat avui la reclamació de 10 familiars dels suposats membres d'ETA.


La Cort ha avalat la decisió del Govern espanyol de no indemnitzar-los i ha tirat per terra l'argument presentat pels recurrents entorn de la vulneració de la presumpció d'innocència. Els sol-licitants apuntaven que en cap dels casos existia prova o sentència que acredités la seva pertinença a la banda terrorista.

 

El tribunal resol per unanimitat que aquesta vulneració “no s'aplica” en els 6 casos que s'han sotmès a examen, ja que no es pot demostrar que Espanya vulnerés aquest dret en vincular la seva decisió amb la relació d'aquestes víctimes amb ETA. El TEDH afegeix que no tots els assassinats van ser investigats per formar part de la banda, però també matisa que no es pot concloure que aquesta circumstància és la raó per a denegar-los la indemnització.


   ​El TC tomba la ‘reprimenda’ del Parlament al rei Felip VI pel seu discurs del 3-O