​Torra afirma que l'arribada de Sánchez al Govern ha portat més repressió a Catalunya

|


Quim Torra 1 (Jordi Bedmar Govern)


Quim Torra, president de la Generalitat. Font: Jordi Bedmar/Govern


El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet balanç de l'últim mandat del líder del Govern central, Pedro Sánchez, i ha qualificat el seu lideratge de “negatiu”. L'independentista li ha demanat que torni al “diàleg” i que posi sobre la taula una proposta per a “donar veu a Catalunya”, ja que en cas contrari la seva posició és votar en contra de la seva investidura.


En una carta publicada en La Vanguardia, Torra ha considerat que el camí de Sánchez en la Moncloa ha estat fins ara dolent per als catalans, ja que “ha comportat més repressió”. “És francament molt negatiu”, ha examinat, per a enumerar una sèrie de perjudicis, entre altres, “la persecució ideològica a les accions del Govern a l'estranger” o les “noves causes obertes” a independentistes, com és el seu cas.


El cap del Govern ha reclamat al secretari general del PSOE anteposar el “sentit d'Estat” als “interessos de partit” i no convocar noves eleccions; i li ha proposat un “enteniment basat en el respecte escrupolós dels drets humans, civils i socials, inclòs el dret a l'autodeterminació”. En cas contrari, Torra descarta donar el seu suport a la investidura. “No es pot governar contra Catalunya”, ha sentenciat. 


   ​Torra es considera un “hereu” de Puigdemont i califica de “piròman” a Josep Borrell