​Renfe amenaça a CCOO amb portar als tribunals la seva vaga “injustificada”

|


Tren del Ave (RENFE EP)

Renfe ha anunciat que denunciarà la convocatòria de vaga d'aquest dilluns. Font: Renfe


L'operadora Renfe ha anunciat que denunciarà a CCOO per la convocatòria de vaga d'aquest dilluns. La companyia entén que l'acció està injustificada ja que, entre altres motius, una de les reivindicacions del sindicat es troba pendent de resolució judicial.


L'empresa presidida per Isaías Táboas ha emès un comunicat en el qual explica que una de les pretensions de Comissions Obreres és aplicar la reducció de jornada de manera acumulada, mitjançant la consecució de 10 dies lliures, en comptes d'amb la disminució de cada jornada diària.


Renfe defensa que aplica la segona “per a afavorir la conciliació” familiar i laboral d'igual forma que s'aplica al conjunt d'empleats de l'administració pública i “després de no aconseguir-se un acord sobre aquest punt en la taula de negociació”.


La companyia recorda que el comitè d'empresa va interposar per aquesta qüestió una demanda de conflicte collectiu, per la qual cosa considera que “fins que el tribunal competent no es pronunciï” resulta “improcedent la convocatòria de vaga”.


CCOO respon amb noves vagues


La protesta laboral d'aquest dilluns no serà l'única vaga de l'estiu en Renfe, ja que CGT ha anunciat 4 aturs en plena operació sortida i arribada de vacances: el 31 de juliol, el 14 d'agost, el 30 d'agost i l'1 de setembre. Per part seva, CCOO tampoc descarta celebrar més jornades reivindicatives durant el període estival si no s'atenen les seves reclamacions. 


   ​Motorista mor en un accident de trànsit a La Roca del Vallès (Barcelona)