​JxCat no trenca amb el PSC i fa a Núria Marín presidenta de la Diputació de Barcelona

|


Núria Marín (Diputació Barcelona)

Núria Marín, elegida presidenta de la Diputació de Barcelona. Font: Diputació de Barcelona


L'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha estat elegida aquest dijous en segona volta presidenta de la Diputació de Barcelona. La socialista ha comptat amb els vots de PSC JxCat en un ple que ha generat gran expectació per la crisi interna del Procés.


Marín s'ha convertit en líder de l'ens provincial gràcies a l'acord entre PSC i JxCat, i malgrat la pressió del món independentista i de les crítiques d'ERC. El partit republicà va arribar a oferir-li la presidència a canvi de trencar la seva aliança, però els de Puigdemont es van negar al no acceptar els de Junqueras la seva condició de revertir els pactes en localitats com Figueres o Sant Cugat del Vallès.


Quant a la votació, la socialista ha obtingut en segona volta els mateixos vots que en la primera, en la qual necessitava majoria absoluta: 23 suports, 16 del PSC i 7 de JxCat; mentre que la resta de partits, a excepció de TxT (que ha votat a ERC), han votat al seu propi candidat. A més de Marín s'han presentat Dionís Guiteras (ERC), Laura Pérez (Comuns), Salvador Tovar (Cs) i Xavier García Albiol (PP).


La sessió s'ha desenvolupat amb normalitat malgrat la pressió independentista. La ANC va organitzar una mobilització davant la Diputació, en la qual van participar 200 persones. 


Lo más leído