​Mas reconeix que va ser un error plantejar la independència en 18 mesos

|


Artur Mas (Catalunya Ràdio)

Artur Mas, expresident de la Generalitat. Font: CCMA


Artur Mas admet haver comès un error en plantejar la independència de Catalunya en sol 18 mesos, però deixa caure que se'ls “va pressionar molt” per a anar de pressa. “Sí, va ser un error. Hem d'aprendre”, ha assenyalat en una entrevista al diari Ara, en la qual ha indicat que “posar-se terminis” posa una “barrera” que “s'acaba girant en contra com un bumerang”.


En aquesta línia ha reconegut que ell també va caure: “Jo d'alguna manera també vaig caure. No tant en la pressa, sinó en el concepte de posar els terminis”. No obstant això ha assegurat que si escau es van donar dos factors: “mai va tenir la majoria per a poder portar les coses tal com les volia portar” i “se'ns va pressionar molt en aquella època per a anar de pressa”.


Preguntat per com veu al Govern de Torra, ha manifestat que segueix “una mica” l'acció de les conselleries i creu que estan “fent coses”, encara que “sovint són desconegudes o no sobresurten”. Sobre una eventual convocatòria d'eleccions posterior a la sentència del 1-O ha apuntat que la “solució més fàcil” seria un avançament electoral, però no creu que sigui bo per a l'independentisme, ja que posaria “en risc la majoria al Parlament”. 


   ​JxCat no veu clar el ‘pacte de claredat’ proposat per Torrent