​JxCat no veu clar el ‘pacte de claredat’ proposat per Torrent

|


Batet (JxCat Twitter)


JxCAT


JxCat no s'ha mostrat molt convençuda amb la proposta que s'ha tret de la màniga aquest dijous el president del Parlament, el republicà Roger Torrent. El portaveu juntero, Albert Batet, ha advertit que si el ‘pacte de claredat’ per a fer un referèndum no reconeix el dret a l'autodeterminació seria una “reculada”.


En declaracions als mitjans després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra, ha opinat: “Tot el que sigui un acord que respecti els valors del 1-O, del diàleg, el pacte i l'acord benvingut sigui. No ens fa por arribar a acords, som els de la solució al conflicte, però la solució passa per reconèixer el dret a l'autodeterminació”.


En aquesta línia ha destacat que tots els acords que no responguin als valors del 1-O seria una reculada igual que, ha aprofitat, la petició d'un avançament electoral, com així va demanar l'exdiputat d'ERC, Joan Tardà. “Un avanç electoral autonòmic en un Govern que porta un any i que no ha arribat ni a l'equador de la legislatura seria una reculada perquè no respectaria els valors del 1-O ni preservaria el resultat de les eleccions del 21-D”.