​Puigdemont i Comín, lluny d'Estrasburg per por de ser detinguts per Espanya

|


Gonzalo Boye (CCMA)


Gonzalo Boye, advocat de Puigdemont. Font: CCMA


Carles Puigdemont i Toni Comín es troben lluny del Parlament Europeu. Els polítics s'han decidit allunyar-se d'Estrasburg per por de ser detinguts per Espanya.


L'expresident de la Generalitat i el exconsellerde Salut escapolits de la justícia espanyola pel Procés no han estat en la sessió de constitució de l'Eurocambra, ni tampoc en la protesta d'independentistes per no permetre'ls accedir a l'escó.


El seu advocat Gonzalo Boye ha dit que Puigdemont i Comín no s'acostaran a la concentració a Estrasburg perquè no és segur per a ells: “Hem informat tots dos que no és aconsellable arribar fins a aquest lloc perquè no es pot garantir que no vagi a existir una mesura administrativa consistent a portar-li directament a territori espanyol”. 


El lletrat ha aclarit que el fundador de la Crida ha travessat la frontera i ha afegit que està “a Alsàcia”. Boye ha manifestat que estan a 3 km de l'Eurocambra, sense precisar més per motius de seguretat: “Nosaltres el que tenim és informació concreta sobre la forta presència policial espanyola a la ciutat d'Estrasburg, i que això tindria com a intenció el trasllat del president i el conseller a Espanya per via administrativa, és a dir, evitant qualsevol control jurisdiccional”.


   Anonymous Catalonia revela que ha entrat en el correu del jutge Marchena