​El Govern rebutja el “maltractament físic” per la suposada agressió de la professora de Terrassa

|


Josep Bargalló (Educació)

Josep Bargalló, conseller d'Educació. Font: Educació


La conselleria d'Educació de la Generalitat entén que no s'ha pogut acreditar que hi hagi hagut “maltractament físic” i ha rebutjat “motivació ideològica” per part de la professora que ha estat denunciada aquesta setmana per la presumpta agressió a una alumna per dibuixar banderes d'Espanya en un collegi de Terrassa (Barcelona).


En un comunicat, el departament ha informat que va ordenar la recerca el dimecres 19 a Serveis Territorials del Vallès Occidental de la conselleria d'Educació després de conèixer-se la denúncia presentada per la mare d'una alumna de l'escola Font de l’Alba.


Després d'analitzar tota la documentació enviada per les parts, el Govern de Torra creu que no s'ha pogut demostrar “fefaentment” maltractament i “no percep motivació ideològica” de la docent. Sobre això últim, allega que també va rebutjar dibuixos i símbols d'altres alumnes per no ajustar-se als criteris donats per ella en classe.


No obstant això, els Serveis Territorials no descarten sancions, ja que asseguren haver obert un expedient disciplinari contra la docent per fets que presumptament va realitzar, com trencar el treball de l'afectada en públic o deixar-la sola en el passadís, constitutius d'una falta lleu.


Els fets es van produir el dimarts 18, quan la mare va denunciar aquesta nit davant els Mossos que la tutora de la seva filla l'havia agredit i tirat de classe per dibuixar banderes espanyoles. L'endemà, Educació va obrir una recerca i com a mesura cautelar va obligar la professora a estar sempre acompanyada per una altra docent quan dirigís la seva activitat a l'aula. 


   ​L'ANC llança el seu cercador d'empreses independentistes