​L'ANC llança el seu cercador d'empreses independentistes

|


Paluzie ANC (Twitter ANC)

Roda de premsa de l'ANC. Font: Twitter ANC


L'ANC ha posat en circulació el seu propi cercador d'empreses que no estan en contra de la independència de Catalunya. Es tracta d'una web (consumenergetic.cat) on companyies i consumidors poden inscriure's amb un únic requisit: el seu “respecte” al Procés.


La presidenta de l'Assemblea, Elisenda Paluzie, ha subratllat que aquesta eina no està destinada únicament a empreses que comparteixen l'objectiu de la Catalunya independent, sinó que està dirigida també a les que mostrin “respecte per allò que decideixi el poble de manera democràtica”.


En roda de premsa, ha assenyalat que la iniciativa forma part de la campanya de consum estratègic de l'entitat, que va començar al novembre de 2018 i la missió de la qual és afavorir el “afebliment” dels poders econòmics i polítics que van ser un obstacle per a la independència després del 1-O.


La líder de l'ANC ha manifestat que va haver-hi companyies que “van participar obertament en la campanya de la por” per part de l'Estat espanyol amb, per exemple, el trasllat de seus socials anés de territori català, i ha indicat que la idea és que quan es torni a la via unilateral la incidència d'aquesta estratègia per a frenar el Procés no sigui la mateixa.


Sobre si obligaran l'administració catalana a contractar a aquestes empreses, Paluzie ha negat que s'hagin plantejat pressionar a curt termini al Govern perquè els contractes es vagin per a empreses independentistes i ha admès que això entraria en conflicte amb les lleis que regulen la contractació pública


   ​El PSC exigeix a l'alcaldessa de Sant Fost que renunciï per “trànsfuga”