​Trump comença a deportar a immigrants il·legals

Els EUA i Mèxic van arribar a un acord a principis de mes
|


Trump (White House Twitter)


Donald Trump


El president dels EUA, Donald Trump, ha anunciat que el servei d'Immigració i Control de Duanes (ICE) començarà la setmana vinent a deportar a milions de migrants que estan il-legalment al país.


Així ho ha assegurat en el seu compte de Twitter el magnat de New York, que no ha donat detalls sobre els immigrants que es veuran afectats per l'expulsió. “La setmana que ve, l'ICE començarà el procés de deportar milions d'estrangers il-legals que van trobar de manera il-lícita el seu camí cap als Estats Units”, ha escrit Trump, que ha felicitat el treball de Mèxic “en detenir a les persones molt abans d'arribar a la nostra davantera sud”.


Els EUA i Mèxic van arribar a un acord a principis de mes pel qual els Estats Units poden enviar a territori mexicà a tots els sol-licitants d'asil centreamericans que travessin la frontera de forma irregular fins que els seus casos siguin atesos pels tribunals. Amb aquest pacte s'ha imposat una treva entre ells, després que Trump amenacés a López Obrador amb aranzels progressius si no frenava l'onada de migrants.


   ​Reino Unido firma la extradición a EEUU de Julian Assange