​Cuixart al tribunal del Procés: “Ho tornaria a fer”

|


Cuixart Procés 1 (CCMA)

Jordi Cuixart, president d'Òmnium Cultural. Font: CCMA


El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha assenyalat davant el tribunal del Procés que no es penedeix dels seus actes durant la tardor de 2017 i ha aprofitat el seu allegat final durant el judici per a instar als catalans a la “mobilització pacífica, permanent i democràtica”.


L'independentista ha manifestat que tornaria a convocar la concentració del 20-S enfront de la conselleria d'Economia i ha admès que el 1-O va ser un acte de “desobediència civil en tota regla”: “Tot el que vaig fer ho tornaria a fer perquè estic convençut que era el que havia de fer”.


Cuixart, que ha indicat que el problema no és la "desobediència", sinó "l'obediència civil", ha utilitzat la seva intervenció per a instar a la ciutadania a la protesta. “Des de la tercera fila del banc dels acusats vaig sentir que vaig fer crides a la mobilització permanent. És veritat. Sí, ho vaig fer i tinc l'obligació moral de tornar a fer-ho des d'aquí”, ha recalcat el líder d'Òmnium, que ha demanat als catalans continuar manifestant-se sense objeccions.


Sobre el seu empresonament, ha considerat que “no és legítim”, però ha reconegut que la situació de presó preventiva en la qual es troba suposa un “altaveu” que els permet denunciar de “manera contundent la vulneració de drets”.    ​Rufián demana a Puigdemont que no torni